М. Костадинова: Приватизация ще подобри качеството в БДЖ
М. Костадинова: Приватизация ще подобри качеството в БДЖ / снимка: Sofia Photo Agency

Приватизацията на Български държавни железници ще даде възможност да бъдат подобрени качеството и перспективата на развитие. Това каза в предаването „Денят” на Дарик радио депутатът от НДСВ Мариана Костадинова, която е една от поканените от вестник "24 часа", Дарик радио и Би Ти Ви депутати да се качат във влака от София до Червен бряг.

Костадинова допълни, че не може с толкова малко средства да се подържа един такъв дял от транспорта. Ето какво още каза депутатката:

„Знам, че се започна приватизация с някакви частни влакове относно товарни действия. Мисля си, че всяко нещо, което е оставено на минимални средства, които се заделят от бюджета, някак си не се получава в тези времена, когато има развита пазарена икономика. За мен това е поредната нелепа трагедия, която най-вероятно, както и тази при Лим, е натрупване на малки грешки във времето, които се оказват фатални за едно пътуване от София до Кардам. Аз съм напълно убедена, че ако сега се намерят виновните, те ще бъдат наказани. Вярвам в правосъдието на нашата държава. Убедена съм, че комисията и всички органи, които са заети по случая, съвестно ще работят и ще си свършат работата”.

Отговори, без да крие истината – това ще търси Сияна Фудулова, депутат от БСП и член на парламентарната анкетна комисия за инцидента във влака София - Кардам на 28 февруари. Червената депутатка също е сред поканените по инициатива на вестник "24 часа", Дарик радио и Би Ти Ви във влака от София до Червен бряг.

Аз ще изпитам лично удовлетворение, ако мога да дам на обществото отговорите, които очаква, без да прикрия истината, със задължението, което имам пред цялото общество, каза още Фудулова.