СДС конференция Божидар Лукарски
СДС конференция Божидар Лукарски / БГНЕС
Лукарски отчете основната си грешка и помоли за прошка
93597
Лукарски отчете основната си грешка и помоли за прошка
  • Лукарски отчете основната си грешка и помоли за прошка
Всички десни лидери имат вина за провала на десните коалиции на парламентарните избори - това признание направи бившият лидер на СДС Божидар Лукарски пред делегатите от 22-та национална конференция на партията.
 
Той се извини на членовете и симпатизантите за това, че лидерите не са успели да съхранят обединеното дясно, и поиска прошка за недостатъчното си вслушване в гласа на хората като председател на СДС.
 
По-късно през деня делегатите ще изберат ново ръководство на партията. За поста председател ще се борят Божидар Лукарски и адвокатът Тодор Грозданов, издигнат от СДС-Красно село.
 
Божидар Лукарски подаде оставка на 28 март
 

СДС конференция Божидар Лукарски
БГНЕС

Лидерът в оставка Божидар Лукарски припомни, че от СДС са подали ръка на партиите, напуснали Реформаторския блок, но вероятно заради недостатъчната настоятелност, това е останало без резултат. "Тези, които не приеха подадената ръка, се заблудиха, че сами могат да представляват интересите на повече от 300 000 десни избиратели. И какво постигнаха? Разпиляха вота на хората и те не останаха представени в настоящия парламент", каза той.
 
Оставки в десните редици след вота (Обзор)

Лукарски отчете и своите грешки като лидер на партията. "Не успях да обърна достатъчно внимание на структурите на партията, да пътувам повече из страната, да се срещам със седесарите и да чувам какви са проблемите както в партията, така и в коалицията РБ като цяло. Това е моя основна грешка в последните години. Отчитам я и ви моля за прошка", обърна се Лукарски към делегатите.
 
Десницата остава и без партийни субсидии
 

СДС конференция Божидар Лукарски
БГНЕС

Божидар Лукарски предложи насрочването на програмна конференция на партията наесен, на която да се подготви стратегия за развитието на СДС. До часове ще стане ясно кой ще влезе в новото ръководство на партията - кандидатите за поста председател са двама, а за четирите места на заместник-председател се борят шестима души.