Божидар Лукарски
Божидар Лукарски / БГНЕС, архив
"Във връзка с резултатите от изборите поемам отговорност и подавам оставка, както и цялото ръководство на СДС в лицето на Националния изпълнителен съвет", съобщи лидерът на партията Божидар Лукарски пред БТА и БНР.
 
Оставки в десните редици след вота (Обзор)

Оставките ще бъдат депозирани на 4 април пред Националния съвет на партията. Тогава ще бъде насрочена и дата за отчетно-изборна конференция на СДС. Самият Лукарски не е обмислял дали отново ще се кандидатира за председател.

Политическият съвет на Реформаторския блок подаде оставка

Дали "Реформаторски блок" ще остане в този си вид, ще бъде тема на утрешното заседание на Националния координационен съвет на коалицията. "Винаги всичко е възможно", отговори той на въпрос дали след срещата утре може да дойде и краят на Реформаторския блок.

Десницата остава и без партийни субсидии

Божидар Лукарски не се ангажира дали и останалите лидери в Блока ще подадат оставка. Решението било лично негово и морален акт, свързан както с носталгията по миналото на партията, така и с нейната история. "Винаги така се е случвало с председателите на СДС, когато е имало подобни изборни резултати", обясни Лукарски.

Реформаторски блок
БГНЕС, архив

Лидерът на СДС смята, че "шамарът", по думите му, от вота е довел до това 300 000 десни избиратели да останат непредставени и на всички е ясно, че са необходими обединителни процеси в дясно. За настоящата ситуация, според него, вина имат всички формации от РБ.
 
БТА