Как се представиха другите български отбори?
Отборът на Лудогорец надделя над исландския шампион ФК Валур с 4:0 в мач-реванш от втория предварителен кръг от Лига Европа.

След като срещата в Рейкявик седмица по-рано завърши при резултат 1:1, то в ответния мач „орлите” от Разград не оставиха никакви шансове на исландците с безапелационното си представяне на „Лудогорец Арена”, пише Gong.bg.

Ясен е съперникът на Лудoгорец, ако отстрани Валур

Старт на головете даде Дан Битон, който откри в седмата минута, а в 24-ата Жордан Икоко вкара своя дебютен гол с екипа на „орлите”. В рамките на две минути - между 82-ата и 84-ата , пък резервата Якуб Швиерчок реализира на два пъти, за да подпечата солидния успех за осемкратния шампион на България.

По този начин Лудогорец продължава към третия квалификационен кръг на Лига Европа, където го очаква уелският шампион ТНС. Срещата в Разград е на 8 август.

Как се представиха другите български отбори?

Локомотив Пловдив се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа. Българският тим загуби реванша от Спартак в Търнава с 1:3, но след победа с 2:0 в първата среща продължава напред. Френският Страсбург е следващия съперник на Локомотив.

Българският футбол ще има трети представител в третия квалификационен кръг на Лига Европа, след като ЦСКА продължи напред след тежък реванш срещу хърватския Осиек. На "Градски врът" българите загубиха с 0:1 и след победа с идентичен резултат преди седмица, мачът отиде в продължения, а накрая беше решен с дузпи. При тях ЦСКА демонстрира много по-висока ефективност и взе победа с 4:3.

Отборът на Левски отпадна безславно от Европа, след като претърпя втора загуба от кипърския АЕК Ларнака. В първия мач българският тим отстъпи с 0:3, а днес на своя „Георги Аспарухов”, тимът на Петър Хубчев загуби с 0:4. Така Левски напуска Лига Европа след 0:7 от двата мача с АЕК Ларнака.