/ БГНЕС, архив
Левски направи страхотен обрат срещу Ботев Пловдив, от 0:2 до 3:2, подобаващ за почитане на паметта на легендата Георги Аспарухов, който на този 4 май щеше да навърши 75 години.
 
Левски излезе в мача с ясна мисъл за финала за Купата на България след пет дни и остави инициативата на Ботев, който се възползва по най-добрия начин, за да остане много близо до това да прекъсне серия от 19 поредни мача загуби в София срещу "сините".

„Левски“ отбелязва 75 години от рождението на Гунди (ВИДЕО)
 
Делио Роси даде шанс на доста от резервите да се изявят в двубоя, за да предпази ключови футболисти, висящи с картони и просто да даде почивка на други. Това нямаше как да не даде отражение и на терена, където Ботев определено бе по-идейният отбор от самото начало.
 
Едни последни вълнуващи 20 минути за Левски обаче донесоха обрата и победата за домакините.

Представиха юбилейна марка с лика на Георги Аспарухов (ВИДЕО)
 
Младият талант на Левски Станислав Иванов на два пъти се озова на нелоша позиция, но не успя да даде аванс на "сините" в първите минути. След първия четвърт час натискът на гостите се усили и след няколко пропуснати възможности, те откриха резултата.
 
В 31-та минута, изведен от Лазар Марин отляво в наказателното поле, Жоао Пауло обработи светкавично топката и я прати в далечния ъгъл на Кръстев.
 
Втори гол за Ботев падна в рамките на по-малко от 120 секунди. Попадението бе красиво, след като Бризола размина ефектно отдясно защитника си и центрира, а Стивън Петков от упор, от 7-8 метра засече в мрежата.

Забрана доживот за посещение на футболен мач предвижда новият Закон за футболното хулиганство
 
Ъглов удар донесе най-чистото положение за Левски след головете, като Кабрал центрира добре, Ейолофсон засече с глава, но Кайзер спаси.
 
Второто полувреме стартира с две промени за Делио Роси, който пусна в игра Паулиньо и Ривалдиньо. Левски имаше превес в първите минути след почивката, но отново Ботев имаше чиста голова възможност в 58-та минута, когато двама на двама, Петков успя да преодолее Белмонт с паса си към Жоао Пауло, но Панайотов се намеси решително преди той да засече и изчисти.
 
Стивън Петков пропусна да реши мача в 62-та минута, след като получи от Бризола отляво, и точно пред вратарското поле топката му бе избита.
 
Неприятното за Ботев се оказа контузия на Тодор Неделев, напуснал принудително двайсетина минути преди края на мача.
 
Паулиньо намали изоставането на Левски в 70-та минута, след като бе оставен непокрит в наказателното поле. Кабрал намери Рошу по десния фланг, а той видя отлично Паулиньо сам на 9-10 метра от вратата и за него остана лесното - да добави в мрежата.
 
Отново Паулиньо бе в основата и на изравняването, след като бе изведен в наказателното поле, отляво по атаката на Левски, топката му избяга, но Филип Филипов го изрита и Стефан Апостолов отсъди дузпа. Ривалдиньо изпълни и реализира за 2:2 в 85-та минута.
 
Първите секунди от 90-та минута донесоха и пълния обрат, отново чрез Паулиньо. След първи удар на Кабрал, отразен от Кайзер, топката попадна в Паулиньо и той в центъра на наказателното поле оставен непокрит, стреля точно за 3:2!
 
Всичко за вълнуващия двубой четете в Gong.bg
 
gong.bg