Лекар вади скандален запис с кандидат-шеф на АГ болницата
Лекар вади скандален запис с кандидат-шеф на АГ болницата / Sofia Photo Agency, архив
Проф. Иван Козовски
32799
Проф. Иван Козовски
  • Проф. Иван Козовски

Един от кандидатите за управител на АГ болницата във Варна д-р Живко Ганчев е хванат с рушвет, даден от роми, съобщи проф. Иван Козовски, управител на медицинския център за асистирана репродукция в лечебното заведение. Професорът извади запис от видеокамерите пред вътрешния вход на лечебното заведение, на който се вижда как д-р Ганчев взима пари.

Той поясни, че кандидатът за шеф на болницата е получил рушвета в началото на тази година, когато д-р Ганчев е кандидатствал за първи път за медицински управител.

„Случаят се пазеше в тайна и нямаше да излезе наяве, ако д-р Ганчев не се беше кандидатирал отново за шеф на АГ болницата", каза проф. Козовски.

Записът не е предаден на полицията, а само на председателя на Общинския съвет Николай Апостолов. Неофициално съветници му обяснили, че след като случаят не се разследва от органите на реда, записът няма стойност. Затова той решил да покаже видеоматериала пред журналисти.

По думите на проф. Козовски записите от охранителните камери ежедневно се проверяват от персонала на болницата. Към момента няма информация за такива случаи с други лекари, посочи професорът.

Д-р Живко Ганчев и д-р Радослав Минков са двамата кандидати, които стигнаха до финала в конкурса за шеф на АГ болницата. Решението кой е двамата ще ръководи лечебното заведение предстои да бъде взето на предстоящата сесия на Общинския съвет през октомври.

Д-р Живко Ганчев един път вече победи в конкурса за шеф на АГ болницата, който беше организиран в края на миналата година. Кандидатурата му обаче беше отхвърлена на заседание на местния парламент през февруари. Тогава съветниците решиха до обявяването на нов конкурс длъжността временно да се изпълнява от досегашния управител д-р Петър Атанасов.

Въпреки многократните опити д-р Живко Ганчев и Николай Апостолов не бяха открити за коментар.

Други новини от Варна