Кунева призна, че е недоволна от работата по проектозакона за антикорупцията
Кунева призна, че е недоволна от работата по проектозакона за антикорупцията / снимка: Dariknews.bg, Плевен

По темата с антикорупцията и приемането на закон за нея, пред журналисти в Плевен вицепремиерът и лидер на Движение България на гражданите Меглена Кунева сподели, че не е доволна от работата на парламента на последната сесия на 4 август.

Според нея е трябвало да бъде направен отчет-анализ по стратегията към закона, след което тя да бъде актуализирана и да се създаде работна група, която да приключи работата по закона като го съгласува с неправителствения сектор и мине през четири комисии и всички парламентарни групи с изключение на тази на „Атака”.

Нов шамар за реформаторите и техните реформи

„Този закон не можа да мине и беше определен за последния час на последния работен ден на парламента. Това дори да е въпрос на лошо изчисление на възможностите на парламентарния ден не говори добре за нас. Ако не можеш да си изчислиш времето в политиката, едно от най-големите ти оръжия на практика е счупено. Няма как, когато през септември дойде проверката, аз да кажа, че това е приоритет на българското правителство и на българския парламент”, категорична е Меглена Кунева.

Тя допълни, че ако групите, които поддържат мнозинството не могат да осигурят приемането на този закон на първо четене, това говори много лошо. „Ние няма да имаме нито приета Конституция през септември, нито закон за съдебната власт и за антикорупцията”, посочи Кунева.

В Плевен Меглена Кунева изрази официално подкрепата на Реформаторския блок за кандидатурата на независимия кандидат за кметския пост в града Георг Спартански.

Още новини от Плевен