Куйович излъгал ДАНС и прокуратурата, твърди Костов
Куйович излъгал ДАНС и прокуратурата, твърди Костов / Sofia Photo Agency

При разпита в ДАНС Будимир Куйович е излъгал, че разполага с важна информация и по този начин е подвел прокуратурата и Агенцията за сигурност с цел да постигне разбирателство за облекчаване на положението си. Това каза пред медиите председателят на комисията за контрол на ДАНС Иван Костов.

Става ясно, че по-късно Куйович се е опитал да изфабрикува информация, че е дал много пари на бившия главен секретар на МВР Валентин Петров, за да бъде освободен. На днешното заседание на комисията за контрол на ДАНС по случая „Куйович" беше изслушан бившият председател на агенцията Петко Сертов.

Будимир Куйович беше изведен от софийския затвор и разпитван в ДАНС по обвинения за наркоразпространение. Това породи съмнения дали не представлява закононарушение. Точно заради това Камен Костадинов от ДПС инициира провеждането на ред изслушвания, сред които и това на самия Петко Сертов. Стана ясно, че служителите на ДАНС при разпита са действали с прокурорско разпореждане, а той е бил проведен по всички правила и е направен пълен протокол. Иван Костов поясни, че комисията ще бъде критична по отношение на годишния доклад за дейността на ДАНС за миналата година, тъй като са констатирани редица пропуски в доклада.