/ iStock/Getty Images
На 19 юни, понеделник, от 09:00 до 16:00 ч. в сградата на Народно събрание, зала 3 ще се проведе кръгла маса на тема "Проблемите на хората с увреждания и децата с хронични заболявания, редки болести и диабет в България".

Срещата се организира от парламентарната група на "Продължаваме Промяната - Демократична България".

Първият панел ще обърне внимание на проблемите на децата с хронични заболявания, редки болести и диабет като се демонстрира противоречието между реалната ситуация, свързана с интеграцията, медицинското обслужване и толерантността към тези деца, съпоставени с всички останали деца като бъдещо наследство на страната ни.

Омбудсманът: Държат с часове прави хора с увреждания пред ТЕЛК, липсват дори столове

Във втория панел ще бъдат разгледани актуални проблеми, които срещат хората с увреждания, ТЕЛК и НЕЛК, обновяването на спецификациите за помощните средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия за хора с увреждания, индивидуален терапевтичен подход, обезпеченост на социалната политика, индивидуален подход в подпомагането и изграждането на адаптирана среда.

Като резултат от срещата ще се изготвят предложения за сформиране на работни групи за изработване на промени в нормативната уредба. 
БГНЕС