/ БГНЕС, архив
Това, което ви дразни, е че президентът казва истината. Вие я знаете, но не я приемате. На всичко това трябва да се сложи край!

С тези думи заместник-председателят на „БСП за България“ Крум Зарков се обърна към управляващото мнозинство, коментирайки обръщението на държавния глава Румен Радев от вчера, в което той сне доверието си от кабинета „Борисов 3“.

Георги Марков: Държавният глава раздели нацията

В декларация от името на парламентарната група Зарков обвини управляващите в „бездействие, което вкарва страната ни в безвремие“, подчертавайки, че от думите на Радев от вчера най-важна е една единствена фраза: „На всичко това трябва да се сложи край“.

„Правителството, подобно на онези мъдреци, които спокойно чакат до реката течението да донесе труповете на враговете им, седи и гледа реката. Но тя пресъхна. Напълни се с умряла риба. Хората останаха без вода, а въздухът, който дишат, ги вкарва в болница. В кои болници ги вкарва? В абсолютно порутените общински и държавни болници или в лъскавите и скъпи частни болници. Всяка година, в продължение на 3 години, тук гласуваме още 100, още 200 и още 300 милиона бюджет на здравеопазването. Все повече и повече, за да изтичат тези пари, по признание на Здравната каса, в джобовете на спекуланти, докато истинските пациенти плащат от собствени си джоб“, заяви депутатът.

Радев в обръщение към народа: Снемам доверие от правителството

Според него страната ни ще се развива единствено като има силна изпълнителна власт, работеща в интерес на обществото. „Като направим правителство, което да не проспива, че с години някакви хазартни босове не вкарвали данъци в страната. От там можем да вземем пари. Компетентното правителство може да осигури пари за хората, да живеят справедливо“, коментира още Зарков.

„Докато чакаме Васил Божков да се върне от Обединените арабски емирства, българите все повече напускат страната и бягат от тук. Защо? Не е само заради заплатите, а защото, освен добри доходи, търсят още здравеопазване, образование за децата си, социална справедливост и истинско правосъдие“, допълни още той.

Борисов за президента: Съжалявам, че си е изпуснал нервите (ВИДЕО)

Депутатът е категоричен, че „атаките срещу президента са за това, защото той каза, че трябва да се направи нещо далеч по-значително в този сектор“.
Според Него Румен Радев настоятелно поставя и друг въпрос, от който управляващите бягат – този за необходимостта от честни избори.