/ БГНЕС
Споделяме мотивите на президента, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка със снетото от държавния глава Румен Радев доверие към правителството.

„Правителството е неспособно да даде развитие и перспективи пред България“, категорична е Нинова, според която колкото повече кабинетът остава на власт, толкова повече „генерира кризи“. Според нея всеки протест срещу кабинета би бил справедлив, но лидерът на левицата не отговори на въпроса дали партията ще се включи при евентуално обществено недоволство.

Радев в обръщение към народа: Снемам доверие от правителството

Във връзка с провалилия се преди седмица вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“, иницииран от левицата заради политиката на управляващите в областта на опазването на околната среда, Нинова обясни, че няма договорка между БСП, ДПС и президента за сваляне на кабинета. 

„Отдавна има напрежение между институциите и по-конкретно между президентската институция и изпълнителната власт. Това генерира нестабилност“, смята Нинова. Тя припомни, че президентът Румен Радев „произнася тази реч“ от първи ден, в който е заел поста.

Борисов за президента: Съжалявам, че си е изпуснал нервите (ВИДЕО)

Лидерът на опозицията припомни още, че от партията ѝ настояват отдавна за предсрочни парламентарни избори, но преди тях трябва да бъде въведено машинно гласуване.

Корнелия Нинова обяви пред журналисти, че заминава за Брюксел, където ще проведе срещи с представители на различни институции.