Кошмар в Провадия заради намерения детски труп в изоставен ресторант

Полицията намери труп в мазето на изоставен ресторант в Провадия. Има съмнение, че тялото е на 13-годишната Александра Любенова, която беше обявена за издирване преди около 10 дни.

От полицията все още не потвърждават официално, че тялото е на изчезналото момиче, нонейните близки са почти сигурни, че това е тяхното дете, съобщава Нова телевизия. Родителите все още не са пристигали от Германия.

Откриха трупа на изчезналото 13-годишно момиче от Провадия

Близките на Александра са в шок, а хората в Провадия се страхуват за децата си и че това може да се повтори. Досега не е имало подобни случаи в града. Сред хората се носи мълвата за сводник, който може да е убил момичето.

„В момента реализираме втори етап на проект за видеонаблюдение като идеята е да обхванем пътните артерии за влизане и излизане от града. Очевидно е, че трябва да реализираме такъв проект и около всички паркове и градини. Ще има среща и с директорите на учебните заведения, за да се вземат мерки за сигурност", коментира кметът на града Филчо Филев.

Прокуратурата разследва отвличане на 13-годишната Александра

Ден, след като роднините на Александра обявиха, че я издирват, баща й разказа, че е получил обаждане с искане за откуп. Според свидетелски разкази 13-годишното момиче е било издърпано в кола от улицата, докато отивало да пазарува.

Източник: Novanews.bg