/ IStock
Двама лекари и три медицински сестри са заразени с COVID-19
"Хирургично и неврологично отделения в болницата в Девин временно се затварят заради недостиг на персонал, след като двама лекари и три медицински сестри са заразени с COVID-19", съобщи изпълнителният директор на болницата Радка Грозданова.

Четирима медици с Covid-19 в област Смолян

Хирург от отделението и две медицински сестри са сред новите случаи на заразени с коронавирус в област Смолян през последното денонощие. Пациентите от затворените отделения ще се настанят в други отделения в общинската болница до изписването им.

Отсъствието на петима медици се отразява на работата на отделенията, тъй като болницата се сблъсква с недостиг на медицински персонал и в неепидемични условия.

Двете отделения се помещават на един етаж след преструктурирането, наложено заради обособяването на сектори за лечение на пациенти с COVID-19. "През миналата седмица е потвърдена положителна проба на лекар невролог, а от последното денонощие сред заразените са хирург и медицински сестри. Болницата е малка, отсъствието и на един човек от персонала се усеща", обяснява Радка Грозданова.

Шест нови случая на коронавирус в Смолянско, починаха мъж и жена

Лекар и медицинска сестра от позитивните медици са настанени в МБАЛ-Девин, останалите са на домашно лечение и изолация. В отделението ще се направи пълна дезинфекция, а след това нови пациенти няма да се настаняват.  
БТА