"Няма да съм аз кандидатурата за министър-председател", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти. Тя обаче не посочи име за евентуален премиер. 

"Трябва да изберем надпартийна фигура, която да е уважавана и да може да проведе тези политики, които ще заложим", каза още тя, като не пожела да цитира конкретни имена, защото "това би означавало, че го поставям като условие на другите партии".

За сформирането на третия мандат,
Нинова каза, че трябва да се постигне съгласие и диалог: "Тези думи трябва да облечем в реални действия".

Освен това Корнелия Нинова заяви, че ще проведе още едни разговори с представители от "Има такъв народ". 

"Ще поканим колегите от ИТН още веднъж на разговори. На предишните такива, ние нямахме претенции за министри и премиер", увери Нинова.

Относно ДПС тя заяви: "На този етап не предвиждаме да водим преговори с ДПС".

"Знаем си и тежестта като парламентарна група – трета сила с 36 депутати. Така ни подреди народът, че никой да не може сам да състави кабинет. Разбираме го напълно, затова ще подходим държавнически, с разум и диалогичност към другите партии на протеста... По отношение на политиките -  ще предложим да стъпим на политическата декларация, която постигнахме при първия кръг от преговорите. Тя беше един добър документ, в който участвахме и четирите партии. Заявихме си приоритетите, последваха доста сериозни експертни разговори и постигнахме съгласие по най-важните въпроси за България. Разбира се, този документ остава отворен. ", допълни още Нинова.

В петък, на 27 август, президентът Румен Радев ще връчи третия мандат за сформиране на правителство на "БСП за България".