/ БТА
„Колегите от ИТН приеха, че ние трябва да имаме някаква форма на политическо съгласие на приоритети“, обобщи Нинова след срещата
От „Има такъв народ“ проведоха разговори с три политически сили относно съставянето на нов кабинет.

Първа беше срещата им с „Изправи се БГ! Ние идваме!“, последва такава и с друга политическа сила - „Демократична България“, а за финал разговорите завършиха с „БСП за България“. 

БТА

След срещата Корнелия Нинова каза пред журналисти, че с ИТН са се уточнили по два въпроса - първият е по политиките в работните групи, а вторият е бил да разберат състава на МС предварително. Тези две точки вече били изпълнени.

"Третата, която ни остава е да намерим формата за подкрепа, политическо споразумение. И четвъртото е утре в 14 ч. да си свикаме Националния съвет на колективен орган, за да вземем окончателно решение. Остава утре и други ден да уточним", каза тя.

Относно имената на предложените министри Нинова коментира така: "Дайте ни време да ги огледаме, току-що са ни представени". Относно предложения министър за социалната и демографска политика Нинова каза, че има "висока степен на компетентност".

Колегите от ИТН приеха, че ние трябва да имаме някаква форма на политическо съгласие на приоритети. Намерихме някакво съгласие", обобщи Нинова.

На журналистически въпрос, свързан с евентуална нейна оставка, Нинова отговори: "Този екшън вече мина".