Завърши срещата на между двете политически сили
Завърши втората среща в парламента на "Има такъв народ" - с "Демократична България". От страна на ДБ в нея участваха зам.-председателите на парламентарната група Владислав Панев и Цецка Бачкова.

На разговорите присъства номинираният за премиер Пламен Николов.

"Не бих искал да коментирам имената, които са изтекли в медийното пространство. Тепърва ще обсъдим в ПГ дали ще подкрепим това правителство или не", заяви Владислав Панев.

Приключиха разговорите между ИТН и „Изправи се БГ! Ние идваме!"

Както се вижда от действията на ИТН, възможно е да претърпи и промяна, заяви Пенев по отношение на персоналния състав на кабинета.

Вероятно ще има писмен документ, който ще бъде представен от „Има такъв народ“, заявиха още от ДБ. Тя ще съдържа управленската програма на проектокабинета. Освен лицата, важно е и каква ще бъде управленската програма, посочи Цецка Бачкова.

На срещата са били представени имената министрите и приоритетите на проектокабинета, сред които са съдебна реформа и образованието, уточни Панев.

„Доколкото виждам медиите, имената на министрите са изтекли вече. Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета,Ще обсъдим в парламентарната група за подкрепа на това правителство или не. Нека да не обсъждаме сега имена. Не сме коментирали имената след тяхното представяне“, каза Владислав Панев от „Демократична България“.

„Ще продължим срещи по определени ресори в идните дни. Сега дискутирахме определени приоритети. Според ИТН едни от най-важните са  – съдебна реформа и образование", допълни още Панев.


Имената, които се спрягат за министри в правителството на ИТН

Първите разговори бяха с "Изправи се БГ!Ние идваме!" и продължиха около половин час. След тях председателят на парламентарната група Мая Манолова беше лаконична и каза, че ще обсъдят в парламентарната група дали да подкрепят представения им състав на кабинет с кандидат за премиер Пламен Николов.
БТА