/ Георги Димитров
Той е бил консултант по няколко конституционни жалби
Петър Илиев е бил консултант на ПГ на БСП по няколко конституционни жалби, това съобщи Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Тя беше попитана дали спряганият за кандидат на "Има такъв народ" за премиер Петър Илиев е бил юридически съветник на БСП и това ще помогне ли в решението им дали ще го подкрепят. Нинова обаче помоли да не отговаря на такива въпроси поне на този етап.

Петър Илиев ли ще е кандидатът за премиер на „Има такъв народ“? 

"Ще изчакаме днес обявяването на премиера, на състав на Министерския съвет и ще вземем окончателното си решение, след като ги чуем и свикаме Националния съвет да се произнесе, заяви лидерът на БСП. Предварително не са ни казвани никакви имена", посочи тя.

"Националния съвет ще свикаме едва след като бъде обявен целият Министерски съвет, а не само премиерът, а кога те ще обявят целия кабинет, зависи от мандатоносителя", уточни Нинова.

"Преговорите, които водихме по политики, приключиха вчера", посочи тя и добави, че са удовлетворени от преговорите с "Има такъв народ". Постигнахме най-висока степен на съгласие по приоритетите", каза Нинова и допълни, че  от БСП биха искали преговорите да приключат с писмено споразумение за подкрепа и остават отворени за разговори под каква форма да бъде. 

"По време на разговорите се видя, че те са съгласни да остане така, както го предлагаме - да не се приватизира Българската банка за развитие, да не се дават пътищата на концесии, влизането на Република Северна Македония в ЕС да бъде след зачитане на българския национален интерес и да не се подкрепя Истанбулската конвенция в бъдеще и джендър идеологията. Така че имаме съвпадение и по червените линии", коментира Корнелия Нинова.

Относно поканите за разговори към "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!", Нинова каза, че Христо Иванов е помолил да отложат срещата за понеделник или вторник, а от Мая Манолова нямат отговор.