/ iStock/Getty Images
Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, отлага за утре преговорите с парламентарните групи, съобщиха от пресофиса на президента (2012-2017) Росен Плевнелиев. Първоначално тази сутрин беше съобщено, че първата насрочена среща е с коалицията ГЕРБ- СДС и тя ще се проведе около 15:00 ч. днес в парламента.

Изборът на председател на Народното събрание (НС) е основен приоритет за депутатите, посочват от контактната група и отбелязват, че срещите ще започнат след като този избор бъде направен. 

Плевнелиев и Паси започват разговори с партиите на 20 октомври

С надеждата, че в рамките на днешния ден народните представители ще съумеят да изберат председател на НС, с което ще се възстанови духът на разбирателство, графикът на срещите се променя“, се посочва в съобщение на контактната група. 

За 21 октомври, петък, в 10:00 ч. е планирана среща с коалицията ГЕРБ-СДС. По-късно – в 11:30 ч., е предвидена консултация с „Български възход“, а след тях в 14:00 ч. – с ДПС. 

Писмени откази за срещи са получени официално от „БСП За България“ и „Продължаваме Промяната“.

Сформирането на контактната група беше обявено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция след парламентарните избори, когато той обяви, че в преговорните екипи за съставяне на правителство ще бъдат поканени хора с евроатлантическа репутация. 
БТА