Илияна Йотова
Илияна Йотова / БГНЕС
Най-важното днес е да имаме избран председател на Народното събрание, каза във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова. Това е важно, за да се спази Конституцията и защото фигурата на председател на Народното събрание е изключително важна, с този избор ще деблокираме държавата и парламентът ще започне работа като институция, допълни тя.

„Надеждата ми е тази фигура да бъде избрана с едно стабилно мнозинство, което допълнително ще допринесе за авторитета на Народното събрание“, посочи Йотова. Странни са призивите да бъде избран „служебен“ председател на Народното събрание, коментира вицепрезидентът.

„Моят политически опит не ми достига да разбера какво означава неполитическа фигура в най-политическия орган в страната“, коментира тя.

Ден втори: Депутатите отново не успяха да изберат председател на парламента

Вицепрезидентът даде висока оценка на служебния кабинет и отбеляза готовността му да предложи няколко варианта за бюджет на Народното събрание, за да бъде защитен интересът на българските граждани. Само че кабинетът няма пред кого да го направи, допълни тя. Илияна Йотова подчерта, че не е добре в условията, в които живеем, голямата неизвестност какво да очакваме през следващите месеци, в България да се работи без народно представителство и без закони.

Вицепрезидентът Илияна Йотова е гост във Велико Търново на национална среща на ромските жени „Момичета с мечти: да обърнем страницата“.