/ БГНЕС
Управляващата коалиция се събра на коалиционен съвет, на който да реши бъдещето на трите министерски оставки и промените в Министерския съвет след катастрофата край Своге.
 
На влизане в Министерски съвет единствено лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се спря пред медиите и коментира, че основният въпрос, който ще постави на коалиционния съвет, ще бъде той в качеството си на какъв е там - като председател на парламентарна група или като лидер на партия „Атака“.

През последните седмици има сериозно разединение в редиците на малката коалиция на „Обединените патриоти“.

31 август: Министерски оставки заради трагедията край Своге

Волен Сидеров
БГНЕС

По отношение на самите оставки Сидеров коментира, че те са в правомощията на премиера да ги поиска.

След катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души, Бойко Борисов поиска оставките на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, на министъра на транспорта Ивайло Московски и на регионалния министър Никой Нанков.

Именно последният министър Нанков получи последната седмица сериозна подкрепа, както от кметовете на ГЕРБ, така и от кметовете на БСП, които внесоха подписите си към министър-председателя с искането този министър да остане на поста си, тъй като с него работят доста добре.

Каракачанов: Оставките на Нанков, Радев и Московски са прибързани
 
По отношение на ситуацията в правителството, Волен Сидеров намекна, че близки хора до премиера се опитват да погодят номер и по този да излъжат Борисов, но не каза кои хора има предвид.

Волен Сидеров за министерските оставки: Премиерът има право да променя екипа си