Каракачанов: След като разчитат на подкрепата ни, имаме право да си кажем мнението
Каракачанов: След като разчитат на подкрепата ни, имаме право да си кажем мнението / снимка: БГНЕС, архив

„Проблемът не е в името на Орхан Исмаилов, във ВМРО и в НФСБ има хора от различен етнос и различно вероизповедание. Проблемът не е и персонален. Проблемът е, че той е кандидатура на партията на Корман Исмаилов, която за нас е партия на етническа основа", заяви в „Здравей, България" по Нова телевизия лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„По време на срещата си с Бойко Борисов вчера ние изразихме нашите съображения против назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър. Нашата цел не е да събаряме правителството или да клатим правителството, но в края на краищата след като разчитат на подкрепата ни в парламента, имаме право да си изкажем мнението", обясни Каракачанов.

„Ние не поставяме въпроса на етническа или религиозна основа, нямаше да има никакъв проблем, ако този човек беше кандидат на друга партия. Ние смятаме, че партии, създадени на етническа основа, не трябва да бъдат допускани до властта", каза още Каракачанов.

Той разказа, че вчера лидерите на двете партии в Патриотичния фронт са разговаряли с парламента Бойко Борисов и за случващото се в сферата на енергетиката, както и за мерките за намаляване на битовата престъпност.

Източник: NovaNews.bg