/ БТА
"ВМРО е на 129 години и ще я има още дълго, защото всичко българско в Македония е в опасност. И заради това, че всеки ден някакви Кировци и Христовци се упражняват върху България". Тези думи отправя Красимир Каракачанов към министър-председателя Кирил Петков и неговия коалиционен партньор Христо Иванов.

Според Каракачанов Петков обяснява, че ВМРО ще спре да съществува след влизането на Северна Македония в ЕС, а Иванов нарича това „сделка“. Това е сделка, господа. Това е национално предателство, смята Каракачанов.

Председателят на ВМРО е на мнение, че "с пускането на нереформирана Македония по европейския път, най-големите печеливши са историческите създатели на Македония в този й вид – Москва и Белград. Но чиновниците и назначените политици не усещат тези неща, те искат просто да отбележат точки".

Този съюз упражнява унизителен и възмутителен натиск срещу една страна член. И всичко, което тези чиновници ще постигнат, е да отвратят българите от себе си. А самият ЕС, ако продължава така, утре на практика няма да съществува в днешния си вид, което всъщност е и визията на Макрон, смята Каракачанов. По думите му Петков и Иванов може би даже не са чули за тази визия. "Защото те не чуват, те настояват, че всичко знаят и умеят".