Ден след инцидента в училище в Славяново, обвинен за смъртта на 14-годишния Радослав няма. Осмокласникът почина след спречкване със свой съученик по време на час, а в смъртния акт е записано, че е починал от черепно-мозъчна травма. Веднага след инцидента другото дете беше задържано. Днес обаче Тонимир вече е на свобода, а в училището влязоха психолози, посочва NOVA.

14-годишен ученик почина след бой в класната стая
 
„Това е моето дете, за което съм си давала живота. Преди два месеца му взех личната карта, а утре ще взема смъртния му акт”, каза Елка Драгомирова, майка на починалия Радослав.
 
Радослав умира след сбиване със съученика си Тонимир в класната стая заради бутната тетрадка.
 
"Всичко става за секунди. Колежката по биология го вижда в момента, в който той пада и тя веднага тича към него”, обясни директорът на училището Лиляна Манолова.
 
Според директорката, Радослав умира не след удар, а от епилептичен припадък.
 
Той се роди с вродена катаракта, почти сляп, апендикс, но това не значи, че това дете като има такива болести, има епилепсия. Това не е вярно”, възмути се Елка Драгомирова, майката на починалия Радослав.

14-годишно момче е с обвинение след смърт в класната стая (ВИДЕО)
 
Задържан за смъртта на Радослав е братовчед му Тонимир. 24 часа след инцидента момчето беше освободено.
 
На излизане от МВР Тонимир все още не знаеше, че Радослав е починал. Между родителите на двете деца конфликт е имало отдавна. Директорка каза, че официални жалби няма. Да проверят има ли агресия в училището, влязоха от Министерство на образованието. Проверката ще отнеме седмица. С децата започнаха работа психолози.
 
По идея на съучениците на Радослав в училище беше поставена възпоменателна книга.
 
„Даваме си много голяма сметка, че един наш съученик почина. От инцидента ще си вземем поука”, каза Ширин.

Ден на траур в Славяново след смъртта на ученик
 
Поука има и за възрастните.
 
„Не знам какво можем да помогнем, просто нямам думи, не знам. Защото трябва да се ходи в училище, да се наблюдават. Не само камерите да го гледат, а и родители да ходят да ги гледат. Във всяко едно дете има родителска грешка”, на мнение е Миглен Сечков, бащата на Тонимир.
nova.bg