/ Dariknews.bg, архив
Днес изтича полицейската мярка за задържане на заподозрения по случая
В Славяново днес е обявен ден на траур в памет на момчето, което почина вчера. Това съобщи за Дарик кметът на града Христо Таренгов. По думите му сбилите се момчета не са агресивни и не са имали противообществени прояви.

14-годишен ученик почина след бой в класната стая

Вчера 14-годишен ученик почина след сбиване в час по биология. Трагедията се случи в Основно училище "Христо Ботев" в града.
 
Иззети са записите от камерите в класната стая и в момента тече разследване, съобщиха от Окръжната прокуратура в Плевен.
 
14-годишно момче е с обвинение след смърт в класната стая (ВИДЕО)

От днес двама психолози от Националната мобилна група към просветното министерство започват работа с децата в школото. Вчера директорката на училището Лиляна Манолова заяви пред Дарик, че това е нещастен случай.

Днес изтича полицейската мярка за неотклонение "задържане под стража" за 24 часа на заподозряното момче по разследването на смъртта на ученик от град Славяново. Наблюдаващият прокурор ще реши дали да удължи мярката до 72 часа, съобщи пред БТА прокурор Рени Кирилова - говорител на Окръжната прокуратура в Плевен.
 
Тя уточни, че е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи причините за смъртта на осмокласника. Образувано е досъдебно производство "за причиняване на смърт по непредпазливост".