Осмокласник почина след сбиване по време на час по биология. 14-годишният Радослав Димитров издъхнал след удар от братовчед си Тонимир. 
 
Инцидентът е станал в плевенското село Славяново.
 
14-годишен ученик почина след бой в класната стая

14-годишният побойник вече е с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Toй е задържан за 24 час.
 
Родителите обвиняват и учителите за инцидента. Те твърдят, че Тонимир е тормозил сина им, но училищните власти не са взели мерки, въпреки оплакванията им.

"Изпратих го на училище, не на война", каза бащата на Радослав, който повтори, че на няколко пъти са се оплаквали от агресивното поведение на другото момче, но не е имало резултат.
 
"Родителите на починалото момче не са разговаряли с нас по този въпрос", заяви Лиляна Манолова, директор на училището, в което са учили двете момчета.
 
Тя отрече твърденията на съученици на починалото момче, че учителката, в чийто час е станал инцидентът, е избягала от класната стая след случилото се.
 
"Учителката каза, че Радослав се е свлякъл на земята и е започнал да трепери. Тя го е обърнала на една страна, защото е решила, че това е епилептичен припадък. Други възпитатели също са отишли да помогнат", разказа пред NOVA Манолова.

Според учителите случилото се е нещастен случай, продиктуван от вече съществуващо епилептично заболяване. Близките обаче твърдят, че детето е било здраво.
 
Иззети са камерите от класната стая. От регионалния инспекторат по образование обясниха, че тече разследване.

Разследването на случая продължава. Училището остава затворено до края на седмицата.
nova.bg