/ ThinkStock/Getty Images
През деня ще се задържи облачно, с превалявания предимно от дъжд, в северните и планинските райони - от сняг. Жълт код е обявен за три области в Северна България - Видин, Монтана, Враца. В тези райони до обяд има условия за образуване на поледици.

НИМХ-БАН


Ще духа слаб югоизточен, в крайните северни и източни райони - умерен източен вятър. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, по-високи по морския бряг; максималните ще са от около 0 градуса на места в северозападните, до 10-12 градуса - в крайните югозападни райони и южното Черноморие.
 
Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Няма да има сняг за Коледа, прогнозира климатолог

ThinkStock/Getty Images

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 8-9 градуса на север, до 11-12 градуса - на юг. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
 
Над планините ще бъде облачно и мъгливо, с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър и с него температурите ще се повишават, така че валежите от сняг в по-ниските части ще преминават в дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градус.

Температури от минус 15 до 15 градуса през декември

времето зима жена сняг
ThinkStock/Getty Images

В неделя и в понеделник валежите ще са на повече места в страната. В крайните северозападни райони, където ще духа слаб до умерен северозападен вятър и температурите ще са близки до 0 градуса, ще превалява сняг.
 
В останалата част от страната вятърът ще е югоизточен, умерен, в Източна България - силен, температурите ще са високи и преваляванията ще са от дъжд.
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА, НИМХ