Продължава издирването на убиеца
Продължава издирването на извършителя на показния разстрел на бизнесмен в София. 

Убитият е 46-годишният собственик на автокъща Николай Драгополов. Той беше прострелян в главата от неизвестен извършител, докато е чакал в колата си на червен светофар на бул. "Симеоновско шосе".

Мъжът е бил с приятелката си и с 11-годишно дете. Сигналът към полицията е подаден в 20:04 часа. Линейката е пристигнала за 12 минути.

Убийство на Околовръстното в София (ВИДЕО)

Медицински екип установява, че на място е убит 46-годишен мъж. Извършителят на убийството се е правил на клошар няколко часа под моста, за да може да извърши разстрела.

На мястото често се получава задръстване и има възможност да се следят колите. Убитият е с множество криминални регистрации.

От следващата седмица е трябвало да има охрана. По информация на NOVA, той е имал конфликт със собственик на друга автокъща. Има данни за палежи на имоти и коли на застреляния. Според приятели на убития обаче, той не е получавал никакви заплахи. 

„Има данни за наличие на криминални регистрациии. Има и други данни за това лице. Разберете, че не можем да изнасяме информация, която би попречила на разследването”, заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев.

„На място е дошъл съдебен лекар. Намерени са две гилзи. Имало е коли зад убития. Има свидетели, които следва да бъдат разптани”, каза Илиана Кирилова, градски прокурор.

Според бившият директор на СДВР Валери Йорданов, изпълнителят на покушението не е случаен човек. „Това са типичните черти на килъра, на наемния убиец, който не се интересува от нищо друго, освен от това да изпълни задачата, за която най-вероятно му е и платено”, казва той.

По думите му, убийството е планирано като по учебник. „Залогът трябва да е изключително голям, а и самият поръчител е безскрупулен. Тук, разликата между самия килър, изпълнителят, и този, който поръчва изпълнението - това не е кой знае колко голяма", коментира още Йорданов. МВР работи по всички възможни версии. 
nova.bg