Искат конфискации на имоти на Митьо Очите
Искат конфискации на имоти на Митьо Очите / netinfo
Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, внесе мотивирано искане в Окръжен съд Бургас за отнемане в полза на държавата на имущество на обща стойност 2 357 883 лева, придобито от престъпна дейност, срещу Димитър Желязков – Очите от Несебър, съобщиха за Дарик от пресслужбата на комисията.

В резултат на извършената пълна проверка, комисията е установила, че през проверявания период Димитър Желязков е реализирал общо приходи в размер на 258 минимални работни заплати за страната, а е извършил разходи в размер на 12326 минимални работни заплати.

„Според събраните доказателства, няма данни за законни доходи на лицето, които да му позволяват придобиването на процесното имущество, поради което то подлежи на отнемане съгласно закона”, пише в искането до съда.

Внесеното в съда искане на Комисията е за отнемане в полза на държавата на апартамент, три дворни места, два магазина, един гараж, право на строеж, ниви, акции от фирми и четири автомобила – „Мерцедес”, „Порше”, „Алфа Ромео” и БМВ. Делото ще бъде гледано от Бургаския окръжен съд.

Други новини от Бургас