Повдигането на темата "Цанков камък" породи спекулации за евентуално готвен арест на Ахмед Доган, за когото преди време се заговори, че като консултант на този и други проекти е взел 1,5 млн. лева.
 
ГЕРБ сезира прокуратурата за проекта "Цанков камък"

Почетният председател на ДПС, който изключително рядко говори, този път не се забави с коментар. Пред „Епицентър” той категорично отхвърли подобни спекулации. ДПС вчера също обявиха, че Ахмед Доган няма нищо общо с "Цанков камък".
 
Какво остава скрито зад тези последни събития? Появиха се и слухове за раздор в ДПС.
 
Борисов: Инвестицията за "Цанков камък" ще се върне след 3000 години

"В ДПС винаги е имало малки раздори, които след това стигат до малки раздели. Но на Ахмед Доган никой не посяга. Информацията за готвен арест е фалшива новина. Тя прераства от нещо като обществено-политически хорър и завъртяното в социалните мрежи, че след ареста, над Доган ще последва извънредно положение. Самият Доган реагира, а това не е обичайно за него. За първи път той реагира на новина от медиите", коментира пред NOVA главният редактор на сайта "24родопи" Илхан Андай.
 
Нинова се закани да съди всички, обвързали името й с проекта "Цанков камък"

На въпрос защо ГЕРБ внася сигнал срещу "Цанков камък" в средата на август Илхан Андай отговори: "Защото са управляващи и някой им е подал удобен пас и те са задължени, мислейки политически, да повдигнат въпроса".
 
И прогнозира: "Този, който създаде напрежението, ще си го понесе в рамките на месец - месец и половина. Това са трима души, които са много важни. Напрежението го създадоха около Цветан Василев - бивши ченгета, които вървят за мозъчно ядро, за мозъчен център".
 
ДПС: Доган не е и никога не е бил консултант на проекта "Цанков камък"!

"ДПС винаги ще се тресе до такава степен, че след това да се излекува и да върви здравословно напред. Но никой няма да се цели в Доган, защото ако ударят Доган, ДПС няма да го има", прогнозира Илхан Андай.
nova.bg