Дейността на централната и местната власт трябва да е в интерес на гражданите. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в началото на срещата си в Министерския съвет с представители на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) .

Янев добави, че ще бъдат обсъдени предложенията на сдружението за законодателните промени и със съвместни усилия на различни сектори от изпълнителната власт те ще бъдат подготвени за внасяне в новото Народно събрание. Премиерът каза, че служебното правителство си е поставило задача по ресори да се търсят законодателни промени в различни сфери на обществения живот, целящи подобряването на живота на българите и работата на бизнеса.

Янев: Служебното правителство е непартийно, работим за хората

Премиерът изтъкна, че целта на днешната срещата е да се чуят важните и неотложни проблеми, които решава националното представителство на общините, и изрази надежда, че ще бъдат обсъдени редица проблеми, които са "трептящи" и трябва да се решават със всеки изминал ден. Проблемите са много, въпросите са много, знаем, че имате и доста идеи, обърна се премиерът към представителите на НСОРБ.

Той допълни, че ще информира участниците в днешната среща и за резултатите от разговорите му с Националната организация на кметовете на кметства, като целта е да се търсят общи решения в интерес на гражданите.
БТА