/ Министерство на отбраната
Министърът на отбраната Драгомир Заков се срещна с британския министър за Европа и Северна Америка Джеймс Клевърли, който е на работно посещение в България. В рамките на двустранните разговори бяха обсъдени широк кръг от въпроси, включително перспективите за развитие на взаимоотношенията в областта на отбраната, ситуацията в Украйна и съвместните усилия за изграждане на способности за противодействие на дезинформацията.

По време на срещата беше отбелязан конструктивният диалог по въпросите на сътрудничеството във военната сфера между двете държави. Модернизационните процеси, протичащи в българските въоръжени сили, също бяха сред дискутираните теми. Министър Драгомир Заков оцени усилията и ангажираността на Обединеното Кралство за предоставяне на подкрепа за повишаване на оперативната съвместимост и способностите на Българската армия. Той запозна представителя на Обединеното Кралство с плановете за формиране на водена от страната ни батальонна бойна група.

Двамата министри се обединиха около мнението, че са необходими съвместни действия в противодействието на дезинформацията. Министър Заков подчерта, че темата е на преден план в дневния ред и България оценява високо британската подкрепа в тази област.

В срещата участие взеха и извънредният и пълномощен посланик на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия Н. Пр. д-р Роб Диксън.
Министерство на отбраната