Народният представител от ГЕРБ Димитър Гамишев
Народният представител от ГЕРБ Димитър Гамишев / gerb.bg
Народният представител от ГЕРБ Димитър Гамишев доброволно ще се откаже от имунитета си, който беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров. Това съобщават от пресцентъра на партията.
 
Гамишев ще внесе в сряда заявление до ръководството на парламента, с което изразява съгласието си да бъде снет депутатският му имунитет.
 
Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета на Гамишев заради наказателно производство, образувано по внесен обвинителен акт срещу него в съда в Благоевград.
 
Главният прокурор поиска имунитетите на депутати от ГЕРБ и БСП

Димитър Гамишев е предаден на съд за това, че на 27 ноември 2014 г. в благоевградското село Копривлен е шофирал с превишена скорост и по непредпазливост е блъснал пешеходец. Пострадалият при инцидента е починал.
 
 В осмото съдебно заседание, проведено на 15 май тази година, защитникът на подсъдимия Гамишев представил удостоверение, издадено от ЦИК, че Димитър Гамишев е избран за народен представител.
 
Манол Генов: Отказвам се от имунитета си, прокуратурата да изчисти името ми

С определение от същия ден магистратите в Благоевград прекратили наказателното производство и го изпратили на Софийски градски съд, тъй като се касае за престъпление от общ характер, извършено от лице с имунитет.