От петък вечер легендарният тенор е в България
Хосе Карерас бе удостоен с Почетния знак на президента, връчен му лично от Румен Радев. Официалното събитие се проведе в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

БГНЕС

Отличието беше връчено за неговите изключителни постижения при отстояването на културната кауза и духовността, за приноса му към класическото музикално изкуство и популяризирането му на българската сцена.

БГНЕС

„За мен е  чест, че получавам такова признание в България. За първи път посетих страната ви през 1990 година за рождения ден на великия Николай Гяуров. През годините съм пял на една сцена с много български артисти, познавам се и с един ваш велик футболист в Барселона - сещате се кой е той”, сподели по време на официалната церемония Хосе Карерас.

От петък вечер легендарният тенор е в България. В неделя, на 19 декември, той ще представи пред българска публика спектакъла Opera D'amore в столичната зала "Арена Армеец".

БГНЕС

За последно Хосе Карерас беше в България през 2019-а, когато отново зарадва родната публика с изпълненията си в зала „Армеец“.

БГНЕС