Хора от цяла България почетоха рождения ден на убития Ангел от Катуница
Хора от цяла България почетоха рождения ден на убития Ангел от Катуница / DarikNews.bg, Пловдив, Тина Ивайлова
Иванка Петрова
49160
Иванка Петрова
Атанас Петров
Приятелката на Ангел Радост
Веселин Петров
  • Иванка Петрова
  • Атанас Петров
  • Приятелката на Ангел Радост
  • Веселин Петров

Хора от цяла България почетоха рождения ден на Ангел Петров от Катуница, който беше прегазен и убит на 23 септември миналата година в селото. Днес Ангел трябваше да навърши 20 години. Младежи от Варна, Русе, Благоевград, Стара Загора запалиха свещ на гроба на момчето и на лобното място на двете момчета Ангел и приятелят му Павел. Приятелите на младежа бяха подготвили празнична заря. Със свещ в ръка те заявиха, че никога няма да ги забравят. Събитието организира приятелката на Ангел - 19-годишната студентка Радост.

В специална кутия приятелите на Ангел поставиха листче с пожелание за рождения му ден и за това, което не са успели да му кажат.

„Не вярвам в българското правосъдие и смятам, че престъпниците и държавата са едно и също нещо", каза настойницата на Ангел -Иванка Петрова в отговор на въпрос очаква ли справедлива присъда за Кирил Рашков и убиеца на Ангел. В кутията с пожелания тя написа на племенника си да бъде силен там, където е.

„Рожденият ден на Ангел беше голям празник за нас. Сега се надявам само на справедлива присада за убиеца му", каза бащата на Ангел - Атанас Петров.

„Щях да му пожелая всичката любов, да бъде жив и здрав. Искам да го върна, но не вярвам на справедливо наказание", добави приятелката на Ангел - 19-годишната Радост.

„Вярвам в правосъдието и очаквам справедлива присъда за убиеца на Ангел - Симеон Йосифов, и Кирил Рашков. Хората трябва да знаят, че Цар Киро не е проблем само за Катуница, а за цяла България!" Това заяви вуйчото на Ангел - Веселин Христов, по чиято жалба за закани за убийство Кирил Рашков е в ареста от септември миналата година. На 23 януари е делото срещу него в Районен съд -Асеновград.

По-рано през деня жителите на Катуница призоваха всички, които са съпричастни, да почетат паметта на момчето, като запалят свещ точно в 17.00 часа пред дома си, общината или на работното си място. "Катуница никога няма да забрави, нека и България не забравя", призоваха жителите на селото.

Хора от цяла България почетоха рождения ден на убития Ангел от Катуница
netinfo