Готвят контрапротест по време на делото за радикален ислям
Готвят контрапротест по време на делото за радикален ислям / DarikNews.bg, архив
Готвят контрапротест по време на делото за радикален ислям
57832
Готвят контрапротест по време на делото за радикален ислям
  • Готвят контрапротест по време на делото за радикален ислям

Протест в защита на българската съдебна система ще се проведе в Пазарджик на 29 октомври, когато продължава делото за радикален ислям.

Организатори са ВМРО-БНД, а целта, по думите им, е да защитят работата на българския съд и предотвратяване на опитите за влияние върху съдебния състав по време на делото. Това съобщи за Дарик Даниела Гаджева, заместник-председател на организацията в Пазарджик. Уведомление за проявата вече е подадено в общинската управа, уточни Гаджева и допълни, че очакват и други организации да се присъединят към инициативата.

Протестното шествие ще премине през центъра на града до района на съдебната палата в Пазарджик.

Организаторите уточняват, че с този протест не се обявяват срещу мюсюлманската религия, а само ще настояват заседанията по делото за радикален ислям да преминават в спокойна за съдиите обстановка.

Според тях присъствието на десетки забулени жени и мъже с бради пред сградата на съда и то по време на разглеждане на делото е агресивно вмешателство в работата и опит за влияние върху решенията на съда. Тези протести са скандален опит за ползване на вярата на хората като идеологическо оръжие, е становището на ВМРО.

От организацията са категорични, че ако не спрат „тези религиозни постановки, ще бъде организиран контрапротест в защита на българския съд.