/ БГНЕС
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев е разпоредил да се спазват стриктно противоепидемичните мерки на летище София. Това е станало по време на проверка на организацията и спазването на мерките на столичния аеропорт, съобщиха от МТИТС.

Заедно с представителите на всички компетентни институции са разгледани възможностите за намиране на ефективни решения.

За последните 24 часа: Почти 3000 новозаразени с COVID-19, 178 души са починали

Министърът е разпоредил на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" още тази седмица да организира работна среща, на която всички отговорни органи, заедно с концесионера на летище София в детайли да начертаят възможните решения за подобряване на обслужването на пътниците и противоепидемичните мерки на летище София.

Министър Алексиев е настоял да се направи всичко необходимо за оптимизирането на т.нар. тесни места, където се чекират пътниците, както и вентилационната система да продължи да работи на максимален капацитет. Той е изразил задоволство от работата на ГД "Гранична полиция", които са повишили значително капацитета на гишетата за обслужването на пътници.

Започна процедурата по вливане на Летище София в Летище Пловдив

Поетият от концесионера ангажимент в офертата за нивото на обслужването на пътници не е спазен и според министър Алексиев, твърде вероятно е след тази проверка да последва санкция, както е разписано в концесионния договор, допълват още от транспортното министерство.
БТА