ГЕРБ няма  да подкрепи ново председателство на комисията за дискриминация на ДПС
ГЕРБ няма да подкрепи ново председателство на комисията за дискриминация на ДПС / снимка: Sofia Photo Agency, архив
ГЕРБ няма подпкрепи ново председателство на комисията за дискриминация на ДПС
52319
ГЕРБ няма подпкрепи ново председателство на комисията за дискриминация на ДПС
  • ГЕРБ няма подпкрепи ново председателство на комисията за дискриминация на ДПС

Управляващите са готови със своите предложения за членове на Комисията за защита от дискриминацията, председателят ще е жена. Ана Страшимирова е юрист и е била представител на комисията във Варна преди година. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова в отговор на настояването на СДС за ефективна оставка на сегашния шеф Кемал Еюп заради изтекъл преди година мандат.

„Няма каквито и да било тайни уговорки между ГЕРБ и ДПС”, категорично заяви тя.

„По отношение на комисията, която оглавява Кемал Еюп, от един месец на два председателски съвета се поставя въпроса за сформиране и попълване състава на комисията, която е изцяло с изтекъл мандат на всички членове. Ние сме готови с предложенията на парламентарната група”, обясни Искра Фидосова.

„Категорично няма да подкрепим председател да бъде представител на ДПС и персонално Кемал Еюп. Ние имаме предложение, което ще направим и за председател, за което като внесем първите дни, веднага след великденските празници нашите предложения, ще ви уведомя за нашите кандидатури и за предложението ни за председател на тази комисия”, изтъкна зам.-председателят на ГЕРБ в парламента.

„Ще бъде жена, завършила право, която има отношение към един от етносите. Била е в наша листа за избор на членове за европейския парламент, познато лице, което смятам, че ще срещне подкрепата и на колегите от останалите парламентарни групи. В момента се водят консултации по тази тема”, разясни още Фидосова.