ГЕРБ-СДС няма да подкрепи кабинета, предложен от "Продължаваме Промяната" (ПП) и коалиционните й партньори. Това каза пред БНР председателят на парламентарната група Десислава Атанасова.

Борисов към депутатите от ГЕРБ-СДС: Отсъствия само при смърт, сватба или развод

"И към този момент не знаем нищо за бъдещия състав на правителството", коментира Атанасова и допълни, че това е коалиция на ляволиберални партии. "Ние сме дясна партия, имаме нашите програми и идеология и я спазваме. Никога досега ГЕРБ не е управлявала нито с БСП, нито с ДПС", отбеляза тя.

"Даваме си ясно сметка, че държавата ни наистина има нужда от редовно правителство, защото за всички е ясно, че два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовен кабинет и този провал беше наказан от българските граждани", коментира още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Атанасова подчерта, че кворумът е основен ангажимент на управляващите, а не на опозицията, но ангажимент на всеки народен представител е да посещава както заседанията на комисиите, така и пленарните заседания.

На финалната права: До седмица се очаква правителство, начело с Кирил Петков

"Когато става дума за решения, свързани с българския национален интерес, ще подкрепяме всички добри решения", заяви тя, като допълни, че няма да има толеранс по отношение на грешките.

Атанасова декларира, че ГЕРБ ще бъде не шумна и агресивна, а конструктивна, знаеща и изискваща опозиция. Тя допълни, че това е едно от първите условия за силно и добро управление - опозицията да бъде силна и изискваща.

Все по-близо до съставяне на правителство: Кои са спряганите имена за министри
БНР