Фенът на "Нефтохимик", който беше обвинен от журналистка, че я е пребил, заяви пред NOVA, че в това, което тя разказва има много малко истина.

"В това, което разказва Стиляна Божидарова, има съвсем малка истина. Тя ме ритна пред 20 души. Уцели ме в лицето със запалената си цигара", посочи той и допълни:

"3-годишният ми син ми беше до мен. Тогава я ритнах през хората. Това е истина".

Футболен фен преби журналистка в Бургас

Ситуацията се разиграла посред бял ден пред очите на десетки свидетели на стадион "Лазур" в Бургас. По думите на Божидарова, 120-килограмовият мъж я съборил на земята и започнал да я рита в корема заради неин репортаж в бургаски сайт. Във въпросната статия тя пише за футболист на "Нефтохимик", който е причакан и бит от фенове веднага след загубата на отбора от "Ботев " (Гълъбово).

"Стана най-немислимото. Бях съборена на земята и ритана с всичка сила в корема", разказва Стиляна Божидарова. Тя сподели, че пие успокоителни.

"Не може да ме унижаваш пред сина ми. Всеки има достойнство", обърна се от своя страна Манол към нея.

Мъжът се казва Манол и е един от тарторите в агитката на отбора. Работи като охранител в бургаски мол и е стар познайник на полицията. Основно с хулиганските си прояви по време на футболни срещи.

Той е бил задържан за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда. Законът предвижда лишаване от свобода до 3 години.

Източник: Nova.bg