/ БГНЕС
Вече една година страната се движи в правилна посока - ръст на БВП, намаляване дълга, ръст на доходите. Това заяви днес министърът на финансите Владислав Горанов в коментар за организирания от БСП протест срещу корупцията и бедността.

БГНЕС


Той посочи, че икономиката се развива с много добри темпове и изтъкна, че резултатите за тази година ще са по-добри от предходната. "Това, което се случва в държавата, независимо от възприятието в главите на опозицията, е положително и може да се измери чрез макроиндикатори", заяви финансовият министър.
По думите му има лидерски дефицит в опозицията.

На 1 май БСП тръгна на шествие срещу корупцията и бедността (ВИДЕО)

Според вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов не е хубаво да се руши държавността.

"Когато ти си разрушавал основите на властта, утре на теб ще ти е трудно", каза той. Сред постигнатото досега от кабинета той изтъкна факта, че 22 000 деца повече са в училищата, увеличаването на заплати в сектор "сигурност", покупката на нова отбранителна техника. Той съобщи, че от следващата година отново ще има пари за увеличение на заплатите на военнослужещите.
 

БГНЕС


Другият вицепремиер Томислав Дончев посочи по темата за митинга, че влизането в Министерския съвет не става със засилване по "Дондуков", а през избори. Оставката за правителството никога не е била проблем, изтъкна той. "Но година след изборите, някой да призовава за оставка, това е призив за някакъв друг вид демокрация", посочи Дончев.
БТА