/ ThinkStock/Getty Images
Европейската заповед за арест на кмета на септемврийското село Семчиново Пламен Темелков и още шестима, смятани за негови съучастници в банда за трафик на жива плът, ще бъде изпълнена, реши Окръжният съд в Пазарджик.

Арестуваха кмет за трафик на хора и сводничество

Групата ще бъде предадена на правосъдието в испанския град Марбеля, където ще бъде съдена по три обвинения: за участие в организирана престъпна група, за трафик на хора и за склоняване към проституция. Предвидените наказания по тамошното законодателство са съответно до 8, до 12 и до 5 години затвор. Екстрадирането вероятно ще бъде извършено в понеделник.

Разбиха престъпна група за трафик на жени, обещавали им работа в Испания

Обвиняемите – Иван Димитров, Темелко Атанасов, Пламен Русев, Васил Михайлов, Кирил Керимов, Емил Колев и Пламен Темелков, бяха арестувани в началото на юли при мащабна акция, организирана от МВР и полицаи от Испания под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Седморката е част от организирана престъпна група, от която до момента разследващите са разкрили 69 участници. Установени са 51 техни жертви, а каналът е разбит след сигнал на една от тях.