/ БГНЕС
Въпреки смущаващите обстоятелства при строителството на новия корпус на Университета на национално и световно стопанство (УНСС) с европейски средства, във вторник правителството ще отпусне нужните 7,5 млн. лева, с които се е ангажирала държавата като съфинансиране на проекта.

БГНЕС

Това стана ясно след намесата на премиера Бойко Борисов, който лично посети грубия строеж на сградата, и обеща средствата, на фона на притесненията на финансовия министър Владислав Горанов.
 
Премиерът ангажира три министерства за решаване на проблема на УНСС
 
 

Не може новата сграда на УНСС да остане в този вид. Не искам да я оставим като паметник. Тук трябва да учат нашите деца. Именно затова дойдох в университета, за да вземем едно колективно решение в името на образованието и студентите.

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 25 април 2019 г.

Министър Горанов поясни, че върху проекта са наложени финансови санкции от страна на управляващия орган и е смислен въпросът за чия сметка ще бъдат те.

БГНЕС

Премиерът за пореден път посочи, че без неговата намеса няма как да се реши проблемът и този строеж би останал паметник на културата.

УНСС предупреди, че е пред фалит

БГНЕС

Той отрече твърдението, че държавните институции не работят, щом се стига до неговата намеса, и посочи присъстващите на място министри на регионалното развитие Петя Аврамова и на образованието Красимир Вълчев, както и на финансите Владислав Горанов.

БГНЕС

БТА