ДПС: Закъсняхме с действията спрямо бежанската вълна, но се справяме
ДПС: Закъсняхме с действията спрямо бежанската вълна, но се справяме / снимка: БГНЕС, архив

ДПС не вижда смисъл в предсрочни избори сега. От движението обаче смятат, че сме закъснели с действията спрямо бежанската вълна.

„Информацията от службите няколко години назад показваше такива индикации, но смятам, че до голяма степен наваксваме. Това стана проблем вече за целия Европейски съюз, България е част от Съюза. На този етап се справяме, но процесът няма да приключи, а дори ще се катализира и увеличи. Защото причините се задълбочават, конфликтите там са сериозни“, обясни Янко Янков.

„Тук не трябва да говорим за предсрочни избори, отново за политическо разделяне и да вкарваме политици в парламента на база на това противопоставяне за бежанците. Трябва да обединим усилията си като държава и нация, да активизираме управленските механизми. Да направим така, че да се покажем добре пред света, да покажем хуманизъм. И то не само към тези, които влизат в България, но и към българските граждани, да не създаваме проблеми по населените места. Не съм против да свикаме Консултативния съвет, но той не решава проблемите. Необходими са спешни приложни политики и конкретни действия, за да се решават проблемите“, заяви още депутатът.