/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 4 февруари, понеделник
През следващото денонощие времето ще се задържи с разкъсана облачност, значителна над Западна България. През нощта вятърът ще отслабне, в много райони и стихне.
 

През новата седмица са възможни изненади

В понеделник в Дунавската равнина ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минималните температури в повечето райони ще са между 3 и 8 градуса, а максималните стойности ще достигнат между 12 до 17 градуса, в северозападните райони отново по-ниски, в София - около 10 градуса.
 

ThinkStock/Getty Images


Атмосферното налягане ще продължи да се повишава - ще бъде по-високо от средната за месеца.

Какво да очакваме от времето през февруари?

В планините ще има разкъсана облачност, значителна над Рило-Родопската област. Ще духа слаб, по високите части умерен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 м ще достигне около 9 градуса, на 2000 м - около 4 градуса.
 

ThinkStock/Getty Images


Над Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В следобедните часове ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ща са в интервал между 11 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Зима на слънце: Прекрасни дестинации за бягство (СНИМКИ)

Във вторник над Дунавската равнина ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места е възможно и да преръми. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, предимно висока. Вятърът ще бъде от изток, по-късно през деня в източните райони - от изток-североизток, и ще се усили. С него ще нахлува сравнително студен въздух и температурите ще започнат бързо да се понижават.
 
В нощта срещу сряда от югозапад ще завали дъжд, в планините над 1000 м - сняг. В сряда превалявания от дъжд ще има в по-голямата част от страната, на повече места и повече като количество - в Южна България.


Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg