„От ГЕРБ опитваме да постигнем консенсус – с контактни групи, вероятно лидерът Бойко Борисов няма да е номинацията за премиер.”

Това заяви в предаването „На фокус” по NOVA председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Борисов: ГЕРБ полага усилия за създаване на стабилно правителство

Като пример за стремежа на ГЕРБ да са диалогични, тя изреди, че техните политически противници от ПП сега искат и Борисов да участва в преговорите за съставяне на кабинет.

Преди това го пенсионираха, искаха да се откаже от лидерството. Сега са осъзнали, че ГЕРБ е Борисов и Борисов е ГЕРБ. След като ГЕРБ отново е първа политическа сила – 2 години хули, обиди, изчегъртване”, изтъкна Атанасова.

„Ако няма правителство, оставаме със служебен кабинет, без бюджет. В ситуация, каквато не се знае каква ще е зимата, това би било несериозно отношение и неосъзнаване на фактите. Ние призовахме да седнем предварително да си отговорим на въпроса – българските политически партии искат ли законодателния орган на държавата да работи. Искаме правителство, но на него му трябва подкрепа”, обясни политическата ситуация депутатката от ГЕРБ.

„Предпочитаме да говорим по съгласието и да го търсим за политики и приоритети – как ще решим кризите. Очертава се вероятно продоволствена криза в света”, изтъкна тя.

Лорер: Ще подкрепим политики на ГЕРБ, с които сме съгласни

С „Възраждане” дори и контактната ни група не установи отношение, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Корнелия Нинова постъпи като държавник. Ние идеологически сме противопоставени с БСП, но по темата избор на председател на Народното събрание намерихме допирна точка и това бе разумният избор”, обясни Атанасова избора на Вежди Рашидов.
NOVA