Историята на младото семейство с бебе трогна хората с добри сърца
Вълна от съпричастност за младото семейство от Калофер, останало без покрив при пожар, предава NOVA. Историята разказахме преди няколко дни в „Здравей, България“ и тя трогна десетки българи.

Пожар остави без дом семейство с две деца и възрастна двойка (ВИДЕО)

Изпепелен покрив, пропукана плоча и наводнена покъщнина. Така изглежда домът на Петя, Борислав и двете им деца. Те още не могат да преживеят пожара, който ги остави без покрив.

„Уплахата още си стои. Малката също не иска да спи тук, иска да спи горе при майка ми, страх я е. Помисли си, че ще й изгори леглото, със страх влиза, със страх гледа абсолютно всичко. Очаква да види вече нов покрив, нова стая“, разказва Петя Маркова.

Историята на младото семейство с бебе трогна хората с добри сърца. Първи се притекли местни жители на Калофер, които започнали да почистват отломките от пожара.

Пожар остави семейство без дом в старозагорско село (ВИДЕО)

„Не всеки ден се случват такива беди, но пък и не всеки ден се намират такива добри хора“, каза кметът на Калофер Румен Стоянов. Скоро след това се появила и помощ от дарители. На семейството е предоставен дървен материал, а местен бизнесмен е дарил сума, за да започне ремонта.

Семейството разказва, че е много изненадано от ситуацията, както и че са благодарни на всички, които са се отзовали. В кметството в Калофер има поставена кутия, в която всеки с възможности може да помогне.

"Колкото и да е трудно в момента в цяла България икономически аз съм убеден, че още хора ще дойдат, очаквам дори и народни представители. Всеки има глава на раменете си, а и всеки носи сърце", добави кметът Румен Стоянов.

Благодарение на добрите хора, семейството от Калофер ще започне да обитава отново дома си до седмица.
nova.bg