Междувременно днес, заради коронавирус затвориха за дезинфекция и сградата на община Ямбол

Десет случая на COVID-19 в детско-юношески футболен отбор в Ямбол. Положителни за коронавирус са 9 деца и единият от треньорите, предава NOVA. 39 деца от две възрастови групи на детско-юношеския футболен отбор пътували миналата сряда за квалификационен турнир в Стара Загора.

Сградата на община Ямбол е затворена за дезинфекция заради заразен служител

„Съответно, доколкото може като дечица в автобус, опитахме се да спазим всички противоепидемични мерки, но няма как, всеки който се занимава с деца, знае че това е трудно”, коментира треньорът Тодор Пачев.

Десет дни по-късно положителни за COVID-19 са 9 деца на възраст от 14 до 16 г. и 36-годишният им треньор. „Аз по телефона съм се чул по няколко пъти с всички родители, проявяват разбиране.

Нови 12 случая на коронавирус в Ямболска област

До вчера имаме направени 16 теста, днес продължават всички деца да се изследват, надявам, се че ще успеят всички да минат в рамките на деня”, обяснява треньорът. „Днес продължаваме с безплатните изследвания с PCR-тестове на останалите деца, които са пътували в автобуса за турнира”, заяви Димитър Иванов, областен управител на Ямбол.

Кметът Валентин Ревански издаде заповед за преустановяване на спортно-тренировъчната дейност на всички клубове. Започва и дезинфекция на спортните обекти в града. Засилват също контрола и противоепидемичните мерки в детските градини и социалните домове.

Четири нови случаи на коронавирус в Ямболско, сред които и момче на 15 г.

Междувременно днес, заради коронавирус затвориха за дезинфекция и сградата на община Ямбол. Положителна за COVID-19 е служител там, но не е работила с граждани, изрично посочиха от администрацията. Започва тестване на контактните общински служители. Общината ще работи в нормален ритъм от понеделник, 27 юли.

nova.bg