“Не мога да коментирам вътрешнопартийните спорове, обиди и нападки в един от коалиционните партньори. Това, за което настоявам да говорим е, че трябва да направим управляващото мнозинство по-работещо, за да взима по-ефективни решения”. Това каза  правосъдният министър Надежда Йорданова в студиото на “Здравей, България”. Тя призова “да се върнем към важния дневен ред на обществото”.

Тя призна, че има забавяне с някои законопроекти, но припомни, че “от друга страна в Планът за възстановяване има поредица от мерки, които трябва да се случат до края на годината - за това ни трябва действащ парламент. От тези мерки зависят 13 млрд. лева, които трябва да влязат в икономиката”, припомни Йорданова и апелира “различните колеги от парламента, които разменят реплики, нека да се замислят за бъдещето на България”.

ДПС се опитаха да осуетят кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ

"Демократична България" застава зад евентуалната номинация на Бойко Рашков за шеф на Антикорупционната комисия, обяви още правосъдният министър. По думите ѝ, обвиненията, че управляващите искат създаването на паралелна прокуратура са неоснователни, защото по Конституция само държавното обвинение ръководи разследванията.

“Предложението за разделянето на КПКОНПИ на два органа все още е на масата. Единият проект на закон вече е внесен в парламента, а другият е в последна фаза”, каза Йорданова.
NOVA