Константин Каменаров
Константин Каменаров / БГНЕС, архив
Делото срещу генералния директор на БНТ Константин Каменаров най-накрая тръгна, макар и в негово отсъствие. Той е подсъдим за шофиране в нетрезво състояние.
 
Късно вечерта през юни 2016 г. Каменаров е спрян за полицейска проверка, а пробата му с дрегер отчела 1,6 промила. Миналата година Софийският районен съд му наложи условна присъда от година и три месеца затвор.

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ
 
По закон членовете на управата на националната телевизия не могат да бъдат хора, осъждани с лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, независимо дали присъдата е условна или ефективна. Ако втората инстанция потвърди присъдата, Каменаров ще изпадне в несъвместимост с поста и ще трябва да го напусне.
 
До момента делото бе отлагано два пъти – все заради отсъствие на Каменаров. Той не се яви и днес, но с писмена молба бе поискал делото да се гледа в негово отсъствие. Съдът изиска справка от болница „Св. Анна” заради разминаване между датата, на която е взета кръвната му проба и тази, която е отразена в протокола.

Кой е Константин Каменаров?
 
Следващото заседание е в началото на ноември.