Дават на прокурор бившето ръководство на Шейново, ако отказва операции
Дават на прокурор бившето ръководство на Шейново, ако отказва операции / netinfo

Прокуратурата ще бъде сезирана, ако отстраненото на 12 юни от Общото събрание на АГ-болница "Шейново" ръководство отказва планови операции или по друг начин застраши живота и здравето на пациенти. Това каза председателят на стопанската комисия в Столичния общински съвет Данаил Кирилов. Той подчерта, че старото ръководство е длъжно да изпълнява задълженията си до вписването от съда на новоизбрания управленски екип. Един от ликвидаторите на Столичния медицински холдинг Владимир Петров каза, че напрежението в болницата е туширано. От общината определиха като спекулации и отхвърлиха категорично информациите, че се готви приватизация на болницата, че ще става СПА-център, банка за стволови клетки или ин витро център.

Кирилов посочи някои нарушения, породили смяната на ръководството на „Шейново”.

„По клиничната пътека за раждане, не повече от 1/5 от средствата, отиват като разходи. Под формата на текущ ремонт е направен основен ремонт”, каза Кирилов.

Председателят на здравната комисия в Общинския съвет Лилянда Еленкова подчерта, че има законови основания за смяната на досегашното управление на болницата начело с доктор Димитър Драгиев.

„Законът предписва договор, който трае три години. Д-р Драгиев седи 10 години на този директорски пост. Един човек, когато седи дълго време на едно и също място, става лишен от нови идеи”, заяви Еленкова.

Данаил Кирилов и кметът на столицата Бойко Борисов твърдо отхвърлиха информациите, че се готви приватизация на болницата или пък превръщането й в СПА-център или банка за стволови клетки.

Един от ликвидаторите на Столичния медицински холдинг Владимир Петров посочи, че в друго болнично заведение с частично или напълно сменено ръководство не е имало напрежение и възникналото такова е било провокирано умишлено.

„Екипите ще бъдат обезпечени със своите възнаграждения за месеците, които се получават в края на юни, осигуровките ще бъдат изплатени, разходите, които са свързани с текуща дейност също ще бъдат и нещата ще влязат в нормалния ритъм на работа”, каза Петров.